Example 1:If a dozen eggs costs $2, how much will 5 dozen eggs cost?
To find out the total cost of 5 dozen eggs, we need to multiply the cost of one dozen eggs by the number of dozens, which gives us:
$2 per dozen * 5 dozen = $10Therefore, 5 dozen eggs will cost $10.
Example 2:If a pack of gum costs $2, how much will 3 packs of gum cost?
To find out the total cost of 3 packs of gum, we need to multiply the cost of one pack by the number of packs, which gives us:
$2 per pack * 3 packs = $6Therefore, 3 packs of gum will cost $6.
Example 3:If a person reads 2 pages of a book per minute, how long will it take them to read a 200-page book?
To find out how long it will take to read the book, we need to multiply the number of pages by the time it takes to read one page, which gives us:
2 pages per minute * 200 pages = 400 minutesTherefore, it will take 400 minutes to read a 200-page book.
Example 4:If a train travels at a speed of 2 miles per hour, how far will it travel in 8 hours?
To find out how far the train will travel, we need to multiply the speed of the train by the time it travels, which gives us:
2 miles per hour * 8 hours = 16 milesTherefore, the train will travel 16 miles in 8 hours.
|In the binary number system, which only uses the digits 0 and 1, multiplying a binary number by 2 is equivalent to shifting the number one place to the left and adding a 0 to the right. For example, 2 × 1010 (which represents the decimal number 10 in binary) is equal to 10100 (which represents the decimal number 20 in binary).|
|Multiplying any number by 2 and then subtracting the original number is equivalent to finding half of the original number. For example, 2 × 16 = 32, and 32 - 16 = 16, which is half of 32.|
|Multiplying any number by 2 is equivalent to adding the number to itself. For example, 2 × 7 = 7 + 7 = 14.|
|The last digit of any number multiplied by 2 will always be even. For example, 2 × 5 = 10, and the last digit of 10 is 0, which is even.|
|The product of any two consecutive numbers is always divisible by 2 and by 3. For example, 5 × 6 = 30, which is divisible by 2 and by 3.|
The 2 times table is a mathematical table that lists the products of 2 and positive integers up to a certain limit. The table starts with 2 × 1 = 2, and each subsequent row lists the product of 2 and the next integer. The table usually goes up to 10 or 12.
Here's the full 2 times table:
The multiples of 2 are numbers that can be evenly divided by 2. Some of the first few multiples of 2 are:
2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, ...In general, to find the nth multiple of 2, you can multiply 2 by n.
The product of 2 and 3 means
2 x 3 = 6So, the answer is 6.